Plan park Daelzicht vertraagd

Print
Plan park Daelzicht vertraagd

Impressie van het geplande Belevenispark van stichting Daelzicht in Heel. Afbeelding: Afbeelding: Daelzicht

Het plan voor een belevingspark in Heel staat voorlopig op een laag pitje. Reden daarvoor is de grote weerstand van ouders van dagbestedingscliënten. Eerder kwamen buurtbewoners in opstand.

Officieel heeft Daelzicht besloten ‘het intern besluitvormingsproces over het plan voor het belevenispark later te laten starten’. In een toelichting zegt een woordvoerder dat de vertraging noodzakelijk is om zorgvuldig met alle vertegenwoordigende organen te kunnen praten. „Daar moeten we meer tijd aan besteden”, aldus de woordvoerder. Die kan niet zeggen hoe groot de vertraging is. Daelzicht wilde aanvankelijk 75 miljoen euro investeren in onder meer een hotel, een achtbaan, een haven, een visvijer en een trein. Het park zou per jaar 600.000 bezoekers moeten trekken. Daelzicht wilde de cliënten die deelnemen aan haar dagbestedingsactiviteiten in Limburg naar Heel halen. Daelzicht heeft de plannen eind vorig jaar versoberd. De grote investeringen blijven voorlopig achterwege. Daelzicht wil nu stapje voor stapje het park opbouwen. De instelling gaat nu uit van 120.000 bezoekers per jaar. Ook hoeven de cliënten die nu verspreid over Limburg aan dagbehandelingsactiviteiten deelnemen, niet meer verplicht naar Heel. 

 

Lees het volledige artikel verder in de krant.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →