Ruiten ‘asielpand’ ingegooid

Print
Ruiten ‘asielpand’ ingegooid

Afbeelding: Roger Dohmen

Onbekenden hebben gisternacht zeker twee ruiten ingegooid van een woningcomplex in Heer dat mede bestemd is voor statushouders. De avond ervoor was in een van de woningen nog een informatiebijeenkomst over de komst van asielzoekers.

Woningcorporatie Maasvallei, eigenaar van de duplexwoningen aan het Plein Sint Petrus Banden, heeft gisteren aangifte gedaan van de vernieling. 

De gemeente Maastricht is verrast door de vernielingen, maar wil geen direct verband leggen tussen de komst van statushouders en de ingegooide ramen. Sigrid Haenen, die maandagavond namens de gemeente aanwezig was bij de informatiebijeenkomst: „Wij zijn hier allemaal behoorlijk verrast door de vernielingen. We zijn wel gewend aan frustratie richting de overheid, maar vonden dat de bijeenkomst goed was verlopen. Bovendien is het heel vervelend dat een van de woningen waar een ruit sneuvelde, gewoon bewoond is.” 

Ook een buurtbewoner, die niet met naam in de krant wil, reageert verbaasd: „Ik was gisteravond bij de bijeenkomst omdat ik binnenkort verhuis en wilde weten of de plannen van de gemeente daar invloed op zouden hebben. Ik had niet de indruk dat er ruiten zouden worden ingegooid. Ik vind het maar doelloos.” 

Kijk hier hoe je het volledige artikel, en meer over Maastricht, vier weken gratis kunt lezen in de digitale krant.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →