Bouwstop kost ruim vier ton

Print
Bouwstop kost ruim vier ton

Wordt de bouw- en vastgoedwereld opgeschrikt door een nieuw schandaal? Afbeelding: ANP

Het schrappen van de bouw van vijf woningen in Noorbeek door de provincie kost de gemeente Eijsden-Margraten meer dan vier ton. Dat is gisteravond duidelijk geworden tijdens de raadsvergadering.

Gedeputeerde Staten (GS) hebben een streep gezet door die plannen omdat ze in strijd zijn met de bouwstop voor Zuid-Limburg. Het gevolg is dat de gemeente de vijf kavels in Noorbeek niet kan verkopen en die opbrengst misloopt. 

Bovendien zijn er in het verleden kosten gemaakt voor het opstellen van de plannen, constateert de gemeenteraad. Ook daar ziet de gemeente niets van terug als op de kavels niet gebouwd mag worden. 
Coalitiepartij PvdA ziet het besluit van de provincie als ‘de dood in de pot’. „De gevolgen zijn desastreus”, zegt raadslid Jean Schrijen. „Het betekent dat helemaal niks meer kan en dat jonge mensen die een huis zoeken, moeten wachten tot iemand doodgaat.” 

 

Lees het volledige artikel verder in de krant.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →