‘Winkels naar hart van Blerick’

Print
‘Winkels naar hart van Blerick’

Xenos schrapt ongeveer 250 banen en maakt tegelijkertijd 11,5 miljoen euro vrij om het assortiment en de service in de winkels te verbeteren. Afbeelding: ANP

Winkels die nu nog in aanloopstraten in Blerick liggen zouden zich in het centrum moeten vestigen. Dat is de insteek van een plan waarover Winkelhart Blerick op korte termijn samen met de gemeente Venlo en woningcorporaties Woonwenz en Antares gaat overleggen.

Dat meldt vice-voorzitter Gerard Berden van Winkelhart Blerick. „Het gaat om een breed overleg om te kijken of we winkels die nu in de aanloopstraten liggen, naar het centrum kunnen halen”, zegt Berden. „Daarmee maak je het winkelcentrum compacter en ga je daar leegstand tegen. We betrekken de woningstichtingen erbij zodat de panden die eventueel leeg komen te liggen, een andere functie kunnen krijgen zoals wonen. Alleen bereik je niks en daarom is het belangrijk om er met meerdere partijen de schouders onder te zetten.” 

In korte tijd is een flink aantal winkels in vooral de Kloosterstraat en winkelcentrum Onder de Wieën verdwenen.
 

Lees het volledige artikel verder in de krant.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →