Max Verstappen maakt zich op voor tweede seizoen

Print
Max Verstappen maakt zich op voor tweede seizoen

Afbeelding: ANP/ Peter Fox

Formule 1-coureur Max Verstappen kan bijna niet wachten tot dinsdag, de dag dat hij op het circuit van Barcelona zijn eerste testrondjes rijdt in zijn nieuwe STR11-bolide.

"Ik kijk ernaar uit om in de nieuwe auto te zitten. Gespannen ben ik niet", laat de 18-jarige coureur weten via Verstappen.nl.

Opbouwen
De coureur van Scuderia Toro Rosso wil komende week in Spanje niet overhaast te werk gaan. "Tijdens de tests bouwen we het rustig op. De dagen in Barcelona zijn bedoeld om de auto beter te leren kennen, de nieuwe motor te testen en om te zien hoe het gaat. Ik ben goed voorbereid op mijn tweede seizoen. Ik ben fysiek sterker, ken de circuits en het team is ook vooruit gegaan. Het ziet er positief uit, maar het blijft afwachten wat de resultaten zullen zijn."

Kans grijpen
Verstappen houdt er rekening mee dat zijn bolide, met de allerlaatste versie van de motor van Ferrari uit 2015, gedurende het seizoen minder concurrerend kan worden. "Dat zou zomaar kunnen, denk ik. We hebben een motor die niet doorontwikkeld wordt en dat gebeurt bij de meeste teams wel. Dat is jammer, maar we moeten zeker in de eerste races onze kansen grijpen. Dat weet het team ook, dus we werken er nu hard aan om dat voor elkaar te krijgen."

Melbourne
Verstappen weet nu al wat hij wil tijdens de eerste Grand Prix op 20 maart in Melbourne. "Ons doel is om daar het derde deel van de kwalificatie te halen en punten te pakken. Hopelijk meer dan één. Maar het is afwachten hoe sterk de andere teams voor de dag komen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!