Huis van loterijwinnaar is een vesting

Print
Huis van loterijwinnaar is een vesting

Afbeelding: Fotolia

„Als mijn cliënt thuis tv kijkt, staan zijn meubels zo dat hij vanaf de bank alle ramen, de televisie, en de schermen van de bewakingscamera’s kan zien. Zijn huis is een vesting. Bij het minste of geringste geluid staat hij op scherp. Passerende auto’s houdt hij nauwlettend in de gaten”.


Advocaat Gijs Geerlings schetste gisteren in de rechtbank in Roermond een beangstigend beeld van de gemoedstoestand van Frank T. (47) uit Heythuysen toen die nog thuis was. T. zit sinds 8 november 2015 in de cel, omdat hij op die zondagavond met een pistool zou hebben geschoten op een auto die met lopende motor voor zijn woning stond. Gisteren werd hij door de rechter op vrije voeten gesteld, zoals de advocaat had bepleit. 

In de auto zaten destijds drie personen, van wie er een een kalasjnikov bij zich zou hebben. Zijn schot vermorzelde een zijruit van de auto. Of iemand gewond is geraakt, is niet bekend. De bestuurder en zijn metgezellen sloegen op de vlucht. 

T. zei dat hij die avond een waarschuwingsschot heeft afgevuurd. Hij beweert dat hij sinds hij in 2012 vijf ton in de Staatsloterij heeft gewonnen onder druk wordt gezet door mensen die banden lijken te hebben met motorclub Satudarah. 

Het Openbaar Ministerie vindt dat Frank T. zich schuldig heeft gemaakt aan een poging tot doodslag. Hij zou - en dat was ook zijn eerste verklaring - gericht op het voertuig hebben geschoten. 

Officier van justitie Karin Janssen eiste vijftien maanden cel, waarvan vier voorwaardelijk. Zijn advocaten vinden echter dat T. uit noodweer heeft gehandeld. Volgens hen heeft T. zich bewapend om zich te kunnen beschermen tegen een criminele groepering die heeft laten zien niet terug te deinzen voor grof geweld en ontvoeringen. „Deze verdachte is zelf ook niet van onbesproken gedrag en laat, ook in deze zaak, het achterste van zijn tong niet zien” reageerde de officier van justitie. De rechtbank doet over veertien dagen uitspraak. 
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →