Allemaal naar de play-offs

Print
Allemaal naar de play-offs

Het is haast niet voor te stellen, maar ook Fortuna Sittard kan de nacompetitie nog halen. Afbeelding: archieffoto Ermindo Armino

Omdat Jong Ajax, Jong PSV en in iets mindere mate ook Achilles’29 zo goed presteren, kan het aan het einde van de rit zomaar zijn dat de nummer twaalf van de eerste divisie gaat spelen om promotie naar het hoogste niveau. Er is dus nog hoop voor MVV en zelfs Fortuna Sittard.


Met de huidige opzet van de eerste divisie moeten we straks niet gek opkijken als marginale clubs straks kans maken op promotie naar de eredivisie. 

De nummer twaalf in de play-offs? Zonder periodetitel? Hoe kan dat?! 
Dat komt door de deelname van Jong Ajax, Jong PSV en Achilles’29. En door hun succes. In de voorgaande seizoenen haalden ze nooit een klassering bij de beste negen. En alleen dan heb je normaal gesproken recht op deelname aan de nacompetitie, tenzij je een periodetitel pakt. Nu presteren ze beter, maar omdat ze voor spek en bonen meedoen, mag je ze uit de stand schrappen als het om de prijzen gaat. Die schuiven automatisch door naar lager geklasseerde clubs.

Is waar ook! Waarom doen die ook weer buiten mededinging mee? 

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.