De Beeselse draak wordt wakker

Print
De Beeselse draak wordt wakker

De Beeselse draak ligt momenteel helemaal uit elkaar, maar zal in augustus klaar zijn om te schitteren naast Sint-Joris en de vijfhonderd Beeselse acteurs. Afbeelding: Stefan Koopmans

Na de laatste editie van het Draaksteken in 2009 heeft de Beeselse draak een poos liggen sluimeren. Sinds anderhalf jaar ligt hij echter alweer op de ‘operatietafel’; het beest krijgt nieuw leven ingeblazen voor augustus 2016. Want dan barst het spel van Sint-Joris en de draak weer in alle hevigheid los.


De kop is eraf. Voor de Beeselse draak geldt dat zowel letterlijk als figuurlijk. 
Al anderhalf jaar sleutelt een mannetje of zes op woensdagavond en soms ook op zaterdag aan het bloeddorstige beest dat in augustus een hoofdrol speelt in het zevenjaarlijkse volksspel van Sint-Joris en de draak. Gevolg van al die noeste arbeid is dat het zestien meter lange gevaarte helemaal uit elkaar ligt. IJzeren stangen vol hydraulica steken bij wijze van nek uit de romp van het beest. Een kop zit daar, zoals gezegd, niet op. Die is nog in de maak, want de Beeselse draak krijgt een nieuw gezicht. 

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →