Vragen en vaagheden rond deal kazerne Weert

Print
Vragen en vaagheden rond deal kazerne Weert

Een aantal privé-investeerders koopt de Weerter kazerne voor een bedrag van 7,6 miljoen euro. Afbeelding: archieffoto DDL

De deal rond de verkoop van de voormalige kazerne in Weert bevat veel onduidelijkheden. Wethouder Frans van Eersel kan die niet helemaal wegnemen.

De opmerking van raadslid Pierre Sijben dat de Stichting Horne Quartier, die de voormalige Koninklijke Militaire School (KMS) inWeert wil kopen, afgaande op haar oprichtingsakte voor hetzelfde geld een bananenplantage in Equador zou kunnen beginnen in plaats van het kazerneterrein te ontwikkelen, is veelzeggend. Vaagheden bij de deal rond de koop van de voormalige Van Horne Kazerne wekken argwaan, zo bleek tijdens de vergadering van de commissie Ruimte. 
Die wordt nog eens versterkt, doordat plotseling niet de Stichting Horne Quartier de kazerne koopt, maar een commanditaire vennootschap met een aantal geldschieters. Zes in totaal, onder wie de Weerter ondernemer Anton Poell die 51 procent van de aandelen in handen krijgt.

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →