Vlogs om pubers te lokken

Print
Vlogs om pubers te lokken

Leerlingen van het Valuascollege in gesprek met een politiemedewerker over de vernieuwde jongerenwebsite vraaghetdepolitie.nl. Afbeelding: Lé Giesen

Hagerhof - Niets zo moeilijk als serieuze kost bespreken met pubers. De politie probeerde het, tijdens de middagpauze ‘op het Valuas’ in Venlo. Met vloggers.


Zelfs met microfoon lukt het Judith Verbaan van de politie amper om boven het geroezemoes in de kantine uit te komen. Maar bij de woorden ‘seks en loverboys’ draaien wat meiden in de kantine van het Valuascollege in Venlo zich toch even om.

Landelijk is de campagne Vloggers Vragenuur afgetrapt; bekende vloggers moeten met hun filmpjes jongeren naar de landelijke website van de politie lokken. In de aula, tijdens de pauze, valt dat niet mee. Terwijl de leerlingen hun boterhammen opeten, spetteren de Amsterdammers Thijs Meeuwen en Joep ten Hove van het beeldscherm. 
De vloggers, bekend als Bucket Boys, maken selfies in Eva en Adamkostuum.

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →