Elke 41 minuten een doelpunt

Print
Elke 41 minuten een doelpunt

Maeky Fred Ngobho scoort de 1-1 voor Roda JC. Keeper Kenneth Vermeer van Feyenoord is verslagen. Afbeelding: ANP

Exact twee minuten, meer had Maecky Ngombo gisteren niet nodig om zijn faam als supersub waar te maken. Met zijn allereerste balcontact hielp hij Roda JC aan een belangrijk punt in een explosieve Kuip: 1-1. Waarom zit hij nog op de bank?

Terwijl beveiligers enkele meters verderop de entree tot het Maasgebouw scherp in de gaten houden, maakt Maecky Fred Ngombo een snelle beweging met zijn heupen. Een stap vooruit, dan weer achteruit. In de mixed zone van de Kuip laat hij nog eens zien hoe je slim wegloopt bij een verdediger. Is het toeval dat hij altijd op de juiste plaats staat?  

Amper 120 seconden heeft hij deze namiddag nodig gehad om de luidruchtigste arena van Nederland tot zwijgen te brengen. 120 seconden. Het is minuut 67 als de 20-jarige Belgische aanvaller zich aan de zijlijn meldt voor een invalbeurt, bij een 1-0 stand voor Feyenoord. In minuut 69 zapt het scorebord naar 1-1. Het is de allereerste keer dat Maecky Ngombo de bal heeft aangeraakt. Hoe flikt hij dat toch elke keer weer? 

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.