De geschiedenis herhaalt zich in Elsloo

Print
De geschiedenis herhaalt zich in Elsloo

Jo Dohmen (uiterst links) en Lou Fredrix met de uitbaters van het Maaslandcentrum. Tussen Johan en Daniëlle Hollanders staat Mia Knoben-Driessen. Afbeelding: Ermindo Armino

Opnieuw ijvert in Elsloo een hecht clubje geëngageerde burgers voor een gemeenschappelijke accommodatie. In 1970 was dat een jongerencentrum, nu een ontmoetingscentrum. Utopia-2 gaat binnenkort van start. De eeuwige jeugd hebben ze zeker niet.Wel maken ze van de ervaringen uit hun wilde jaren dankbaar gebruik.


Gearriveerde Elsloonaren als Jo Dohmen, Lou Fredrix, Leon Bosch enWim Hanssen trekken enthousiast de kar van het Dorps Ontmoetingscentrum in het Maaslandcentrum. 
Zoals de nu zestigers dat 46 jaar geleden ook deden voor Utopia, het roemruchte jongerencentrum in Elsloo dat eind jaren tachtig na bijna twee decennia de deuren sloot. Dezelfde generatie, dezelfde drijfveer.

Persoonlijke betrokkenheid omzetten in gemeenschapszin door samen de handen uit de mouwen te steken. Eigen kracht heet dat tegenwoordig.

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →