Een dorpsrel of een principezaak?

Print
Een dorpsrel of een principezaak?

Bij de herinrichting van het centrum van Ysselsteyn zijn de twee parkeerplaatsen voor de Coop verdwenen. Afbeelding: Laurens Eggen

Ysselsteyn - De politiek in Venray worstelt met hoofdpijndossiers als het kunstencentrum en betaald parkeren, maar maakt zich druk over twee parkeerplaatsen in Ysselsteyn. Waar gaat het over?

CDA-fractieleider Toon Loonen is deze dinsdagmiddag ter plekke om een beter begrip te krijgen van De Kwestie. Hij wordt bijgepraat door mederaadslid Leo Philipsen uit Ysselsteyn. Als Loonen de situatie in ogenschouw heeft genomen, schudt hij zijn hoofd. „Waar gaat het over?” 

De oppositiepartijen plus Samenwerking Venray, goed voor een meerderheid in de gemeenteraad, hebben een interpellatie aangevraagd over de vraag of twee parkeerplaatsen vóór supermarkt Coop in Ysselsteyn moeten worden aangelegd. Een interpellatie is een zwaar politiek middel om een gemeentebestuur te bevragen over een gevoelig onderwerp. 
SP-raadslid Joep Gielens, die het verzoek tot interpellatie indiende, meent dat het om veel meer gaat dan twee parkeerplaatsen. In zijn ogen betreft het een „zorgvuldig zelfsturingstraject” dat al zes jaar loopt en dat in het verleden louter lof oogstte - tot het college er pats-boem een streep door haalde. 
Een principekwestie dus. Maar waar gaat het over? 

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →