‘Rotondedraak’ moet vlammen

Print
‘Rotondedraak’ moet vlammen

De draak op de rotonde bij de A73 bij Beesel heeft tijdens het draaksteken van 2009 vuur gespuwd. Het is de bedoeling dat dit in 2016 weer gebeurt. Afbeelding: stichting Draak Op Eigen Houtje

Het beeld op de ‘Drakenrotonde’ in Beesel moet vuur spuwen tijdens het Draaksteken van 2016. De stichting Draak Op Eigen Houtje brengt het benodigde geld bij elkaar.


Hij kán vuurspuwen, de Beeselse draak die al zeven jaar op de rotonde van de A73 staat. Maar daar is meer voor nodig dan alleen een knopje omzetten, zegt Richard van Ruiten. Hij brengt samen met onder anderen Rik van Rijswick, de kunstenaar die de ‘rotondedraak’ ooit tot leven heeft gewekt, geld bij elkaar om het vuurtje op te stoken. Eerste offertes laten zien dat het tussen de vier- en vijfduizend euro kost om de draak in augustus, tijdens het Draaksteken 2016, te laten vlammen. „Daarvoor moet de installatie die dat mogelijk maakt helemaal vervangen worden”, vertelt Van Ruiten. „De leidingen zijn zeven jaar niet gebruikt. Ook willen we dat de draak dit keer mooie, grote vlammen maakt. Tijdens het Draaksteken van 2009 heeft Rik er ook voor gezorgd dat zijn draak vuur spuwde. Maar eigenlijk was die vlam van anderhalve meter wat klein voor een draak van tien meter hoog. Deze keer gaan we voor twee, drie meter. Maar daarvoor moeten we wel nog veel uitzoeken."

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →