Stramproyse bieb behouden dankzij inzet van dorp

Print
Stramproyse bieb behouden dankzij inzet van dorp

Gastvrouwen en -heren zullen lezers voortaan verwelkomen in de bieb van Stramproy. Afbeelding: John Peters

Stramproy behoudt zijn bibliotheek. Met dank aan veertien vrijwilligers die ervoor zorgen dat de boeken worden uitgeleend en de koffie wordt gezet.


Moet de baard er bij de burgemeester nu af of niet? De meningen verschillen van de dames in de bieb van Stramproy, het dorp die de eerste burger van de gemeenteWeert in zijn midden mag verwelkomen nu hij er een woning heeft gevonden. Dinsdagochtend, en het is gezellig in de bibliotheek. 
Gratis koffie en thee, tijd voor een praatje met de gastvrouwen, gemoedelijk en op het gemak. Ondertussen nog even wat tijdschriften lenen en vragen waar dat ene boek van O’Malley blijft. Geen wonder dat Stramproy zich met hand en tand verzette tegen plannen om de servicebieb te sluiten. Bijna 1800 Stramproyenaren zetten vorig jaar hun handtekening voor het behoud ervan. Door bezuinigingen op Bibliocenter dreigde de bibliotheek te verworden tot een hoekje in een basisschool, zoals dat in zo veel dorpen is gebeurd. De dorpsraad, Bibliocenter en gemeente Weert maakten een plan en dankzij de veertien vrijwilligers blijft de bieb open zonder concessies te hoeven doen aan openingstijden of de collectie.

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →