Ruzie om berg bijgelegd

Print
Ruzie om berg bijgelegd

De Wilhelminaberg moet straks hét iconische project van de IBA worden. Afbeelding: Luc Lodder

De doorontwikkeling van de Wilhelminaberg zit weer in de lift nu SnowWorld en de gemeente Landgraaf de strijdbijl hebben begraven. Drie internationale bureaus presenteren in mei een ontwerp voor de top van de berg, die moet uitgroeien tot een icoon voor Parkstad.

 
SnowWorld en Landgraaf praatten al maanden niet meer met elkaar omdat ze verschillend denken over hoe de voormalige mijnsteenberg er in de toekomst moet uit komen te zien. 
SnowWorld wil de skihal bedekken met zonnepanelen en op de top van de berg een futuristische uitkijktoren bouwen. Het ontwerp hiervoor, dat gemaakt is in samenwerking met DSM, is klaar. De plannen vinden echter geen genade bij de gemeente. De meningsverschillen liepen in de tweede helft van 2015 zo hoog op, dat er geen contact meer was. 

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →