Het gonsde van de businessruimte tot catacomben

Print
Het gonsde van de businessruimte tot catacomben

Afbeelding: ANP

Dertig jaar na de grootste uitzege ooit in de eredivisie (1-8) haalde Roda JC opnieuw genadeloos uit in Almelo. Op de 0-5 overwinning viel niets af te dingen. Het was een belangrijke zege met het oog op de successen die de directe concurrenten dit weekeinde boekten.

Vijf doelpunten in de haast onneembare vesting die het Polman Stadion sinds de verbouwing afgelopen zomer is. Tegen de nummer vijf van de eredivisie. Dat had niemand verwacht van de minst scorende ploeg. Heracles al helemaal niet. Heel Almelo had Roda JC vorige week tegen Feyenoord zien spelen en was blij dat de wedstrijd tegen de Limburgers voor vroeg in de middag gepland stond. Konden ze daarna nog wat leuks gaan doen. 
Het negatieve voetbal dat Roda in De Kuip op de mat legde, wekte veel ergernis. Analist Jan Mulder noemde het in Studio Voetbal zelfs een ‘beschamende vertoning’, die wel een puntje opleverde, maar niet om aan te zien was. ‘Met wat meer durf hadden ze gewonnen’, klonk het. 

Van businessruimte tot catacomben gonsde het dan ook: ‘Het zal wel weer verdedigen worden bij dat Roda’. Dat tacticus Darije Kalezic tegen alle Almelose verwachtingen in juist van begin af aan vol de aanval zocht, was voor Heracles een grote verrassing. Een surprise waar de thuisploeg anderhalf uur lang van onder de indruk was.
Alle credits moeten naar Roda JC. Het speelde compact en zette vroeg druk om te voorkomen dat creatieveling cq. meesterbrein Iliass Bel Hassani zijn gang kon gaan. De pressie van de aanvallers, het gouden koppel Inceman (vernuft) en Van Hyfte (loopvermogen) op het middenveld en twee brekers in het hart van de verdediging die de gevaarlijke, boomlange spits Wout Weghorst een onaangename middag bezorgden. Alles klopte zondagmiddag bij de Kerkradenaren. Het overrompelde Heracles daarmee volledig.

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.