Roda-icoon helpt Fortuna

Print
Roda-icoon helpt Fortuna

Nol Hendriks: „Ik heb sympathie voor alle Limburgse clubs, zolang ze maar niet beter worden dan Roda.” Afbeelding: archieffoto Rob Oostwegel

In een uiterste poging het begrotingstekort van negen ton definitief te dichten heeft Fortuna Sittard zich gewend tot Nol Hendriks. Een gevoelige manoeuvre aangezien Hendriks jarenlang als geldschieter aan rivaal Roda JC gelieerd was.

De 79-jarige miljonair zegt een garantstelling van Fortuna te willen hebben om daadwerkelijk bij te springen. Over het bedrag dat hij zou moeten bijpassen wil Hendriks geen uitlatingen doen. „Dat weet ik niet en als ik het wist dan zou ik het ook niet prijsgeven in de media.” 

De garantstelling van Fortuna lijkt een moeilijk verhaal te gaan worden. Hendriks liet gisteravond laat bij NOS weten dat hij contact met de club heeft gehad en dat ze hem nog geen toezegging kunnen doen. Wel zou Fortuna nog bezig zijn met één partij. „Dat gaat waarschijnlijk niet lukken”, zei Hendriks die vreest dat vandaag de stekker eruit gaat. 

Directeur Joppe Sangen liet gisteren in deze krant weten dat Fortuna nog een ton nodig zou hebben. Hendriks: „Dat weet ik niet, dat lijkt me weinig. Ze hebben wel zeker weten meer dan een ton nodig. Daar wil ik ze mee helpen. Ik heb altijd wel sympathie voor Fortuna gehad. Eigenlijk voor alle Limburgse clubs, zolang ze maar niet beter worden dan Roda. Ik ben graag in Sittard, heb er een zaak en kan me de tijd nog goed herinneren dat ze Europees voetbal speelden.” 

et al dan niet instappen van Hendriks is dus afhankelijk van de vraag of er binnen Fortuna iemand te vinden is die garant wil staan voor het geld dat de Heerlenaar overhevelt naar de eerstedivisionist. Hendriks is bereid de club een lening te verstrekken die in vier termijnen terug moet worden betaald. „Als ze daaraan voldoen hoeven ze zelfs geen rente te betalen. Andere voorwaarden zijn er niet. Op aandelen, invloed of inspraak bij Fortuna ben ik helemaal niet uit.” 

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.