Idee voor beeld Chriet Titulaer

Print
Idee voor beeld Chriet Titulaer

Chriet Titulaer presenteert voor de eerste keer de twaalfdelige Teleac-cursus ‘Een kwart eeuw ruimtevaart’ in 1982. Afbeelding: archieffoto MGL

Genooy - Designer Daan de Haan en reclameman Tim Arts willen een eerbetoon brengen aan sterrenkundige en tv-presentator Chriet Titulaer.


Een standbeeld van brons? Dat past niet bij een man als Chriet Titulaer die Nederland jarenlang in zijn tv-programma TROS Wondere Wereld bijpraatte over de nieuwste technische snufjes. Dus willen designer Daan de Haan en reclameman Tim Arts werken aan een virtueel eerbetoon voor wat zij noemen, de bekendste inwoner van Hout-Blerick. „Ik kom zelf uit Blerick en Tim uit Hout-Blerick. Voor ons was Chriet Titulaer een mythische figuur, een soort van Nostradamus”, zegt De Haan. „Door zijn accent dat voor Hollanders natuurlijk vreemd aandeed en zijn karakteristieke kapsel en baard werd hij een soort van cultfiguur. Hij kreeg van de PTT altijd de nieuwste snufjes die we zagen in zijn programma’s. Veel zaken waarover hij het had zijn uitgekomen. Misschien niet precies zoals hij ze voorspelde of wat later of eerder dan destijds gedacht. Je kunt het zelf nakijken want veel van die filmpjes staan online."

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen