Idee voor beeld Chriet Titulaer

Print
Idee voor beeld Chriet Titulaer

Chriet Titulaer presenteert voor de eerste keer de twaalfdelige Teleac-cursus ‘Een kwart eeuw ruimtevaart’ in 1982. Afbeelding: archieffoto MGL

Genooy - Designer Daan de Haan en reclameman Tim Arts willen een eerbetoon brengen aan sterrenkundige en tv-presentator Chriet Titulaer.


Een standbeeld van brons? Dat past niet bij een man als Chriet Titulaer die Nederland jarenlang in zijn tv-programma TROS Wondere Wereld bijpraatte over de nieuwste technische snufjes. Dus willen designer Daan de Haan en reclameman Tim Arts werken aan een virtueel eerbetoon voor wat zij noemen, de bekendste inwoner van Hout-Blerick. „Ik kom zelf uit Blerick en Tim uit Hout-Blerick. Voor ons was Chriet Titulaer een mythische figuur, een soort van Nostradamus”, zegt De Haan. „Door zijn accent dat voor Hollanders natuurlijk vreemd aandeed en zijn karakteristieke kapsel en baard werd hij een soort van cultfiguur. Hij kreeg van de PTT altijd de nieuwste snufjes die we zagen in zijn programma’s. Veel zaken waarover hij het had zijn uitgekomen. Misschien niet precies zoals hij ze voorspelde of wat later of eerder dan destijds gedacht. Je kunt het zelf nakijken want veel van die filmpjes staan online."

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →