Is verplaatsing van de koopavond de oplossing?

Print
Is verplaatsing van de koopavond de oplossing?

Afbeelding: Fotolia

Moethagen-Hertenpael - Dat de koopavond op sterven na dood is, daar zijn de Roermondse winkeliers het wel over eens. Maar of verplaatsing naar de vrijdag nou de oplossing is?


Zuchtend kijkt een opiticien nog maar eens op zijn horloge. Het is zeven uur. Nog twee uur te gaan. Even verderop in de Hamstraat hangt een kledingverkoper over de toonbank. Verveeld bladert hij door zijn telefoon. Voor een uitgestorven boekenwinkel staat een verkoopster een sigaret te roken. Het is koopavond in Roermond. 

De langste uren van de week, voor veel winkelpersoneel. „Ik heb wat gepoetst. Maar ja, daar was ik zo klaar mee”, zegt een van de Handyman-verkopers, het kleine onderdelenzaakje aan de Kloosterwandstraat. Drie klanten heeft hij verspreid over de avond over de vloer gehad. „Gelukkig staan we met zijn tweeën, dus we kunnen gezellig wat kletsen. Voor het aantal klanten hoeft de koopavond niet zo zeer. Maar het is vooral service, de vaste klanten rekenen erop dat je open bent.” 
Zijn buurvrouw, Carla van Eldijk van modezaak Scaya, schrikt zich kapot als de winkeldeur opengaat. Onlangs werd ze het slachtoffer van een brutale diefstal. „Op zo’n donkere, stille avond als deze word ik gewoon bang als de deur opengaat.” Eldijk grijpt de donderdagavond aan om zich voor te bereiden op het weekend. Bestellingen uitpakken, de winkel op orde brengen. 
Voor de klandizie hoeft ze het niet te doen.

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen