Fortuna lijkt alleen tijd te winnen

Ondanks allerlei acties slaagde Fortuna er niet in het begrotingstekort te dichten. De Sittardenaren moeten nu afwachten wat de KNVB beslist. © archieffoto Ermindo Armino

De KNVB heeft Fortuna Sittard in de wachtkamer gezet over de toekomst van de club. Het bedrag van negen ton werd niet tijdig veilig gesteld.

Jiry Funke

Het ziet er slecht uit voor de roemruchte bvo. Afgelopen weekend nog had het er alle schijn van dat Fortuna Sittard opnieuw voor de poorten van de hel weggesleept zou gaan worden. Directeur Joppe Sangen claimde toen nog iets meer dan honderdduizend euro nodig te hebben om het begrotingstekort van negen ton te dichten. Met nog een dag te gaan en een aantal grote partijen op het vinkentouw geen onoverbrugbare kloof. Zoals wel vaker bij Fortuna bleek de realiteit weerbarstiger. Op de slotdag stagneerde de geldstroom en op bezoek bij de KNVB kampte Sangen prompt met een gat van twee ton.

De sluimerende wanhoop kreeg een gezicht toen Fortuna aanklopte bij de 79-jarige Nol Hendriks. In het verleden goud waard voor Roda JC, inmiddels verworden tot een miljonair van het kaliber veel roepen, weinig waarmaken. Zijn label als suikeroom verscheurde hij al jaren geleden.

Aan hulp van de Heerlenaar kleven standaard stevige voorwaarden. Een zakenman die leeft volgens het principe afspraakis- afspraak. Iets wat haaks staat op het huidige Fortuna-beleid. De gang naar Hendriks zegt alles over de radeloosheid van de beleidsbepalers.

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal