Geen sprookje, maar cabaret

Kitty Roeffen repeteert samen met Boudewijn Ruigrok voor het stuk Dikke Mik, regisseur Marnix Mulder kijkt toe. © Mara van den Oetelaar

Er was een tijd dat Kitty Roeffen uit Venlo musicalster wilde worden. Die is voorbij, zaterdag staat ze in Domani met een eigen kleinkunstprogramma.

Harry Lücker

Een gelukkige jeugd leek ooit voor de Venlose Kitty Roeffen (28) een carrière op het toneel in de weg te staan. „Ik was zeventien jaar toen ik aan de musicalopleiding begon en kreeg te horen dat ik geen emoties kende omdat ik zo’n goede jeugd had gehad”, zegt Roeffen. Elf jaar later ziet de wereld er heel anders uit. Niet dat ze op een andere manier terugkijkt op haar jeugd, maar de Venlose is wel gerijpt door wat het leven op en naast het toneel heeft gebracht. Die bagage neemt ze zaterdag mee wanneer ze met Boudewijn Ruigrok op de planken staat in Domani met het stuk Dikke Mik. „Kleinkunst over onze twijfels en tegenslagen, zonder dat het heel zwaar wordt. Er valt genoeg te lachen.”

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal