Daelzicht op zoek naar rust

Belevenispark Daelzicht in Heel gaat niet door. © Jeroen Kuit

Zorginstelling Daelzicht heeft deze week de stekker uit het Belevenispark getrokken. Ruim een miljoen euro naar de filistijnen. Het besluit om geen pretpark te bouwen heeft nog niet geleid tot de gewenste rust.

Jos Bouten

Kan de raad van bestuur van Daelzicht gewoon doorgaan alsof er niets is gebeurd? Die vraag dringt zich op nu de ambitieuze plannen voor een Belevenispark (pretpark) voor verstandelijk gehandicapten in Heel zijn gesneefd. Eerst het park. Daelzicht heeft verspreid over de hele provincie Limburg op tachtig plekken woningen en dagopvang voor mensen met een verstandelijke beperking.

Er wonen een kleine duizend mensen intern, daarbuiten worden ruim zevenhonderd mensen opgevangen en/of behandeld. In Heel, de bakermat, zit de zorginstelling met een enorme lap grond in de maag. De stichting Daelzicht kreeg die kloostertuin in 1968 als erfenis van de broeders die sinds 1909 de gehandicaptenzorg voor hun rekening namen. Zoals iedere zorginstelling is Daelzicht gaan kijken wat ze met al die bezitting aan moet. Verkopen? Of zelf gebruiken?

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal