‘Chinees therapiehotel’ en trouwlocatie

Een Chinese investeerder gaat Het Franse Klooster ombouwen tot een oosters cultuur- en gezondheidscentrum . © artist impression AGS Architects International B.

Het Franse Klooster aan de Walramstraat in Sittard moet een Chinees cultuurcentrum annex gezondheidscentrum van on-Sittardse proporties worden.

Job Tiems

Een ‘Chinees therapiehotel’ met 110 kamers, een ondergrondse parkeergarage met meer dan 100 plekken, een restaurant en een ruimte waar de Chinese taal en cultuur in de breedste zin van het woord worden bevorderd.

Het zijn de plannen in een notendop die de Chinese investeerder Chen Yagui met het Sittardse monument heeft. Een investeerder uit Shanghai die uiteindelijk in Sittard terechtkomt en vorig jaar zomer het in 1905 gebouwde pand koopt. Het ‘stukje China in Sittard’ klinkt eigenlijk als een grap. De plannen daarentegen zijn heel serieus, zo weten Jan Blokker van ontwikkelaar Kublo, het bedrijf dat Chen Yagui begeleidt in dit project, en architect Paul Timmermans. „Maar alles moet feng shui (een filosofie die leert hoe de omgeving het geluk kan beïnvloeden, red.) zijn”, zegt Blokker. „Sterker nog, bij het hele traject is een feng shui-master betrokken geweest. Dit pand sprak hem aan omdat het een ziekenhuis is geweest. Deze oude functie maakte het de perfecte plek om de Chinese geneesleer aan te bieden.”

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal