Bieden op relatiegeschenken van stad

Jeanette Dohmen-Van der Heijden waande zich even in het walhalla toen ze onlangs een hele ochtend mocht rondneuzen op de bovenste verdieping van het stadhuis. © Roger Dohmen

Venduehuis Dickhaut veilt tijdens de Tefaf 1600 objecten. 250 daarvan komen uit het stadhuis van Maastricht. Daaronder opvallend veel werk van Limburgse kunstenaars.

Ronald Colée

Een zolder vol schilderijen, beeldjes en antiek meubilair, maar ook Chinees porselein en een gevelsteen. Het zijn hoofdzakelijk relatiegeschenken die de gemeente Maastricht in het verleden mocht ontvangen. Jeanette Dohmen- Van der Heijden van veilinghuis Dickhaut waande zich even in het walhalla toen ze onlangs een hele ochtend mocht rondneuzen op de bovenste verdieping van het stadhuis op de Markt. „Er zat opvallend veel werk tussen van Limburgse kunstenaars onder wie Gène Eggen, Charles Eyck, Jef Courtens enWillem Hofhuizen.” Van de naar schatting 600 voorwerpen kwamen er ongeveer 250 in aanmerking voor de jaarlijkse veiling van het Maastrichtse veilinghuis.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal