Nieuwe kwalificatiemodus toch in GP Australië

BARCELONA (ANP) - De nieuwe manier om de startvolgorde te bepalen bij in de formule 1-races wordt toch al bij de GP van Australië (20 maart) geïntroduceerd, met een kleine aanpassing. Doordat de benodigde software niet op tijd klaar was, leek uitstel van het knock-outsysteem onvermijdelijk. F1-baas Bernie Ecclestone heeft volgens het Duitse blad 'Auto Motor und Sport' de internationale federatie FIA woensdag in Barcelona beloofd dat Melbourne wel degelijk de primeur krijgt.

ANP Producties

De eerste twee kwalificatieronden (Q1 en Q2) worden aangepast, Q3 om poleposition houdt dezelfde modus als de afgelopen seizoenen. Q1 en Q2 gaan elk zestien minuten duren. De eerste zeven minuten kunnen de coureurs nog vrij rijden, daarna valt er elke negentig seconden iemand af. In Q3 (twaalf minuten) strijden de overgebleven coureurs van begin tot eind om de plaatsen op de voorste startrijen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal