Draag je een kogelvrij vest in Ohé?

Print
Draag je een kogelvrij vest in Ohé?

Afbeelding: ANP

Draag je een kogelvrij vest? Inwoners van Ohé en Laak bedoelen het grappig, maar diep in hun hart zijn ze zich rotgeschrokken dinsdagavond. Daar pleegden onbekenden een drievoudige moordaanslag op de Aasterbergweg.


Een Mercedesbusje met daarin Jan S. uit Stevensweert, een vrouw en een kind werden beschoten. „Het was alsof er vuurwerk werd afgeschoten. Ik dacht dat kwajongens nog wat knallers over hadden van oudjaarsavond”, zegt een inwoner van Ohé en Laak die niet met zijn naam in de krant wil. De kogels vlogen dwars door de motorkap en een portier. S. kreeg kogels in de knieën, de vrouw en het kind bleven ongedeerd. 

De politie heeft dinsdagavond tot middernacht onderzoek gedaan in Ohé en Laak, ook gistermorgen tot het middaguur was de Aasterbergweg nog afgesloten voor technisch onderzoek. Uitgezocht gaat worden wat het motief van de schietpartij is en of het een berichte actie betreft. 

Het slachtoffer, Jan S., is de afgelopen jaren verdachte geweest in twee criminele zaken: de moord op de toen 41-jarige Ronald Noteboren in 2009 en een fraudezaak bij het landelijke Fonds Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst in Amsterdam. Door bemiddeling van Noterboren zou voor bijna twee miljoen aan verduisterde euro’s van het fonds naar een rekening van Jan S. in België zijn gesluisd. 

De moordzaak werd geseponeerd, voor betrokkenheid bij de fraude werd S. door de rechtbank in Tongeren veroordeeld tot twee jaar cel. In de fraudezaak, waarbij 16 miljoen euro verdween, kwam Bandidos-president Harrie Ramakers in beeld. R. en S. zouden twee dagen na de verdwijning van Noteboren, die zonder hoofd en handen in stukken gesneden in België werd teruggevonden, een gesprek hebben gehad met diens vriendin over een flinke schuld.