Marktplaats of kringloop

Print
Marktplaats of kringloop

Afbeelding: Fotolia

Soms koop ik wel eens iets op Marktplaats. Zo was ik een tijdje geleden op zoek naar een speldje van de 101st Airborn Division (Screaming Eagles), een paratroeper-eenheid waar mijn favoriete gitarist Jimi Hendrix bij diende. Niet alleen fascinerend dat iemand dat speldje had, maar ook dat die persoon hemelsbreed slechts een kilometer of drie van me woonde.

Verkopen op Marktplaats doe ik bijna nooit, omdat ik geen goede onderhandelaar ben en ook niet echt sta te springen om vreemden over de vloer te krijgen. Maar toch, ik zat met vier eetkamerstoelen die weg moesten. 
Ik maakte er foto’s van en zette een advertentie in elkaar.Wat moet ik ervoor vragen, vroeg ik aan L. Zestig euro, zei ze. Per stoel, vroeg ik. Nee gek, voor allemaal, zei ze. Ik zette de prijs bij de advertentie. 
Zestig euro (4 x 15). Vaste prijs. De eerste drie mails die ik kreeg, waren van mensen die zich afvroegen of het om vijftien euro per stoel ging. Ja, schreef ik terug, dat staat er ook: zestig euro (4 x 15). Vervolgens bleef het een tijdje stil. Daarna ging men bieden. Fifty euro I come get thursday, schreef iemand. 
Laat maar gaan, zei L. Ik schreef terug dat ik graag wilde weten in welk deel van de dag I Come Get dacht te kunnen komen. I let know tomorrow, first look white table, schreef I Come Get. Daarna hoorde ik niets meer van hem. Er schreef nog een Nella of ze mocht komen kijken. Dat mag, schreef ik terug. Daarna stopte ze met communiceren. 

Er kwamen nog drie biedingen van vijftig euro die ik allemaal accepteerde, maar kennelijk was niemand in staat tot een ‘follow- up-actie’. Gisteren brachten we de stoelen naar de kringloop. 
Ze staan daar heel mooi. 

Reageren? j.van.de.beek@mgl.nl