Koning en kroonprins in De Koel

Print
Koning en kroonprins in De Koel

Maurice Graef (r.) hoeft niet te wanhopen, deze treffer van Ralf Seuntjens (l.) viel tijdens een training en telt niet mee voor zijn seizoenstotaal dat op 22 staat, zeven stuks minder dan het record van Graef. Afbeelding: Stefan Koopmans

Ralf Seuntjens is op weg het VVV-record van Maurice Graef (29 doelpunten in een seizoen) te verbreken. Koning en kroonprins treffen elkaar in De Koel. „Ik heb genoten van je tegen NAC: fantastisch gespeeld, twee assists en géén doelpunten.”


De (nog) ongekroonde doelpuntenkoning van VVV ontmoet deze middag zijn troonpretendent. 
Op verzoek van deze krant schudt Maurice Graef (46), topscorer aller tijden van VVV, in De Koel de hand van de man die ruim twee decennia later furore maakt bij de Venlose eerstedivisionist: Ralf Seuntjens (26). 

Nog negen duels heeft Seuntjens, die in het lopende seizoen al 22 keer doel trof, om het seizoensrecord van Graef (29 goals) te verbreken. De VVV-icoon, doorgaans goed van de tongriem gesneden, begint voor zijn doen opvallend voorzichtig aan het gesprek: „Belangrijke vraag: weet je wie ik ben?” 

Graef is, zo blijkt, door schade en schande wijs geworden. Vorig seizoen interviewde hij voor TVL Seuntjens’ voorganger, Melvin Platje. En die moest op dezelfde vraag, tot ontsteltenis van de presentator, ‘nee’ antwoorden. Seuntjens is uit ander hout gesneden: „Ja, ik heb wel wat verhalen over u gehoord.” Au. Seuntjens kent dan wel zijn klassiekers, ook dit antwoord doet pijn bij Graef. Met een zuinige blik: „Zeg alsjeblieft geen u tegen me.” 

Er ontspint zich in het vervolg een prettig gesprek tussen twee spitsen uit verschillende tijdperken.

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.