Weer gaat geel aan Dumoulin voorbij

Print
Weer gaat geel aan Dumoulin voorbij

Tom Dumoulin onderweg tijdens de proloog van Parijs-Nice waarin hij een kleine seconde tekortkwam voor de zege: „Fuck, dit is shit.” Afbeelding: EPA

Zeven tienden van een seconde kwam Tom Dumoulin tekort voor winst in de proloog van Parijs - Nice. Exact acht maanden na zijn val in de Tour de France ging opnieuw een gele trui aan zijn neus voorbij.

Zes minuutjes mag Tom Dumoulin dromen van een gele trui. Achter de finishlijn rijdt hij op en neer tussen twee rotonden om de wedstrijdspanning uit zijn lichaam te laten ontsnappen. Zojuist racete hij nog met meer dan 47 kilometer per uur door Conflans- Sainte-Honorine, een dorp aan de Seine net buiten Parijs. Zeven minuten 40 seconden en een beetje had hij nodig voor de 6,1 kilometer. Nu, sneller dan hij wil, moet Dumoulin terugkeren op aarde. 

De toegestroomde cameramannen en journalisten zijn onvermurwbaar en zetten hem klem. „De tijdrit was niet perfect, maar het was snel. Ik hoop dat genoeg is. Het zou veel voor me betekenen om mijn eerste overwinning van het seizoen binnen te halen en de eerste van het team.” Dan maakt een van de verslaggevers een einde aan de droom van Dumoulin. Michael Matthews (Orica- Greenedge) is een fractie sneller. „Fuck, dit is shit.” 

Precies acht maanden nadat Dumoulin met zes seconden achterstand en het geel binnen handbereik uit de Tour de France viel, gaat opnieuw een gele trui aan de neus van Dumoulin voorbij. Kom bij de kopman van Giant-Alpecin niet aan met troostende woorden over de tijdwinst die hij heeft boekt op concurrenten als Geraint Thomas (6 seconden), Richie Porte (9 sec.) en Alberto Contador (15 sec.). „Daar ben ik niet mee bezig. Ik wilde hier winnen.We hebben nog niet gewonnen met de ploeg. Ik had gehoopt dat het vandaag zou lukken.” 

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.