"Podiumplek Verstappen moet mogelijk zijn"

Print
"Podiumplek Verstappen moet mogelijk zijn"

Afbeelding: ANP

Zonder glitter en glamour presenteerde Scuderia Toro Rosso zijn nieuwe strijdwapen voor 2016: de STR11. Nadat het doek van de bolide was getrokken mocht Max Verstappen de eerste meters rijden. Teambaas Franz Tost acht een podiumplek niet uitgesloten.


Een beetje spottend noemde Max Verstappen vorige week de eerste versie van de Toro Rosso STR11 nog ‘een vrouw zonder make-up’. De bolide kwam kakelvers uit de fabriek in Faenza, met nog niet alle nieuwe onderdelen erop en zonder beschildering. Maar gisterochtend, met de kou nog in de lucht, vertoonde ze zich in Barcelona in alle glorie: strak, kleurrijk en mooi gestroomlijnd. 

Als uiterlijk bepalend is voor hoge klasseringen gooit Toro Rosso dit jaar hoge ogen. Teambaas Franz Tost, voor het elfde seizoen kartrekker bij de Italiaanse renstal, wilde best een parallel trekken tussen een fraai voorkomen en snelle rondetijden. „We zijn veel beter voorbereid dan vorig jaar. De STR11 is een evolutie op de prima auto van 2015. De hernieuwde samenwerking met Ferrari doet de rest”, hoopt de Oostenrijker. 

Toro Rosso, dat van 2007 tot en met 2013 al met motoren van Italiaanse makelij reed, kampte vorig jaar met betrouwbaarheidsproblemen door toedoen van Renault en verspeelde daardoor veel punten. Een derde pluspunt is volgens Tost de continuïteit in de rijdersbezetting. 

Max Verstappen krijgt ook dit jaar te maken met Carlos Sainz als teammaat.

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.