Bonte stoet langs grijze massa

Print
Bonte stoet langs grijze massa

De Zjwamer Optoch, die carnavalsmaandag vanwege het slechte weer niet door kon gaan, werd zaterdag ingehaald. Afbeelding: John Peters

Swalmen zag op carnavalsmaandag de optocht in het water vallen. Een maand later gaat het dorp in de herkansing. En dat is voor iedereen even wennen.

„Dit is dus precies waarin wij ons onderscheiden van Roermond.” Statafel in de voortuin, flesje bier in de hand, nootjes erbij en camera in de aanslag. Elke Zjwamer Optoch komen de bewoners van de Molenweg gezellig bij elkaar om de stoet door hun straat te zien trekken. 

En ook al ligt carnaval inmiddels alweer een maand achter ze, aan die traditie wordt niet getornd. 
Net als in Roermond werd ook de optocht van Swalmen op carnavalsmaandag door het slechte weer op het laatste moment afgelast. Maar waar de carnavalsverenigingen en gezelschappen in de stad niet te porren waren voor een herkansing tijdens het halfvastenweekend, liet Swalmen de mogelijkheid op een extra dag feest niet onbenut.

Al hadden de deelnemers zaterdagochtend heus wel wat moeite om de knop om te zetten toen ze zich weer in hun pekske moesten hijsen en het gezicht van een dikke laag schmink moest worden voorzien. 

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen