Rennen voor honderdjarige superopa

Print
Rennen voor honderdjarige superopa

Superopa Arie Moerkerk vierde zijn honderdste verjaardag en zijn familie loopt als eerbetoon de Venloop. Afbeelding: familie Moerkerk

Genooy - Als hommage aan de honderdjarige Arie Moerkerk komen vanuit heel Nederland familieleden om de Venloop te lopen en een sfeerpunt te vormen.

Je kunt ze tijdens de Venloop het hele weekeinde voorbij zien komen: de familie van Arie Moerkerk. Ze zijn te herkennen aan een eigen ontworpen T-shirt waarop de Venlonaar wordt gefeliciteerd met zijn honderdste verjaardag. Het shirt staat verder vol met de namen van zijn 11 kinderen, 20 kleinkinderen en 25 achterkleinkinderen. 

Wanneer het weer meezit gaat Moerkerk ‘zijn’ lopers live in actie zien. Hij vormt dan met de rest van de familie het stralende middelpunt van een eigen sfeerpunt langs de route. 

In het deelnemersveld van de Venloop zijn ieder jaar bijzondere verhalen op te tekenen. Lopers met een bijzondere geschiedenis of deelnemers die lopen voor een goed doel. Maar geen treurigheid bij het verhaal van de familie Moerkerk, daar wordt gelopen als hommage aan de honderdjarige vader, grootvader en overgrootvader.

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen