Max Verstappen snel en productief in test

Print
Max Verstappen heeft de testritten voorafgaand aan het Formule 1-seizoen snel en productief afgesloten. De Toro Rosso- coureur kreeg voor het eerst de beschikking over de ultrasofte banden en realiseerde daar een tijd mee (1.23.382) die slechts ruim een halve seconde boven die van snelste man Kimi Räikkönen (1.22.765) in de Ferrari lag.


Behalve snelle banden testen bestond een groot deel van de dag uit het rijden van lange runs. Geruststellend was daarbij andermaal dat de Toro Rosso STR11 uiterst betrouwbaar bleek. Verstappen was, net als eerder deze week, de rijder die de meeste ronden aflegde op het Circuit de Catalunya bij Barcelona. 
De pre-seasontesten worden vandaag afgesloten met Carlos Sainz bij Toro Rosso achter het stuur. Daarna gaan de bolides op transport naar Melbourne, waar op 20 maart de eerste Grand Prix wordt verreden. 
Räikkönen testte gisteren even een speciale hoofdbescherming. De Fin reed een ronde met een soort beugel op zijn bolide, die extra bescherming moet bieden bij een ongeluk. 
Hij was tevreden. „Het zicht is oké en wordt niet beïnvloed.” 
Räikkönen kwam vorig jaar goed weg bij een botsing met de McLaren van Fernando Alonso. Hij ramde zijn tegenstander, die vervolgens bovenop hem landde. Dat deed opnieuw stemmen oplaaien de coureurs beter te beschermen, bijvoorbeeld met een dichte cockpit. 
De ‘halo’, zoals de door concurrent Mercedes ontwikkelde steunbalk wordt genoemd, lijkt een middenweg tussen de open en gesloten cockpit. De vinding zal in 2017 standaard zijn. Nico Rosberg (Mercedes) juicht dat toe. „Ik ben voor. Een enorme verbetering voor de veiligheid. En uiteindelijk zal het er ook nog best aardig uitzien.”