Boek 'El Rey' wordt serie voor televisie

Print
Boek 'El Rey' wordt serie voor televisie

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Het boek El Rey. Van jager tot prooi, over de van corruptie verdachte politicus Jos van Rey, wordt verfilmd. Cabaretier Raoul Heertje schrijft het scenario.

Wat doet macht met mensen? Die vraag staat centraal in de vierdelige tv-serie El Rey. Het scenario is losjes gebaseerd op het gelijknamige boek over de Roermondse politicus Jos van Rey, waarin de Limburgse journalisten Hans Goossen en Theo Sniekers een omvangrijk netwerk blootleggen waarin vriendjespolitiek de boventoon voert. Filmproducent Elbe Stevens en Media Groep Limburg, uitgever van Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad, nemen het initiatief voor de serie, die medio 2017 het levenslicht moet zien. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het script. „Het boek is van ons, en daar zijn we trots op”, zegt Branko Eijssen, waarnemend hoofdredacteur van de Limburgse kranten. „De serie laat het belang zien van onderzoeksjournalistiek. Als krant zijn we officieel co-producer. Wij denken mee over het scenario en geven input, maar het is uiteindelijk Elbe Stevens die bepaalt.”

Het boek is van ons, en daar zijn we trots op

Raoul Heertje maakt voor El Rey zijn debuut als scenarioschrijver. De cabaretier en tekstschrijver is vooral bekend van het programma Dit Was Het Nieuws, waarin de actualiteiten op komische wijze worden belicht. Heertje: „El Rey gaat over ons, over hoe wij met elkaar willen leven en wat voor wereld we voor onze kinderen willen achterlaten. De serie geeft ons de kans te laten zien dat allerlei beslissingen op zichzelf misschien niet immoreel, zelfs begrijpelijk, zijn, maar bij elkaar een nare, oneerlijke wereld creëren.” Het is nog onbekend wanneer de serie op televisie verschijnt. Ook wie de regisseur van en de hoofdrolspeler in El Rey worden, staat nog niet vast.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →