Vernedering voor zielloos Roda

Print
Vernedering voor zielloos Roda

Afbeelding: Roda-trainer Darije Kalezic baalt.

De grootste ademnood leek voorbij, maar nu het slot van het seizoen nadert, dreigt Roda JC opnieuw het mes op de keel te krijgen. De Kerkradenaren gingen machteloos ten onder tegen het powervoetbal van De Graafschap: 3-0. Hoe kon dit gebeuren?

Waarom was er niemand die opstond op het moment dat het fout dreigde te gaan? En gaat dit seizoen dan toch, opnieuw, eindigen in een bloedstollende finale? Vragen, vragen en vragen die boven het Rodakamp tolden na een van de meest pijnlijke avonden van het seizoen. De Kerkradenaren hadden geen enkel antwoord op de Sturm und Drang van De Graafschap, de nummer laatst die tot gisteren slechts veertien punten bij elkaar had gesprokkeld. 

Alles wat de Superboeren vrijdag hadden - passie, power, spierballenvoetbal - ontbrak bij de Koempels, die hun geuzennaam negentig minuten lang besmeurden. Het contrast was enorm, na een eenzijdige wedstrijd die slechts één winnaar verdiende. Terwijl achter de reclameborden van de dampende Vijverberg zelfs de invalide supporters uit hun rolstoelen verrezen om de thuisploeg te bejubelen, durfden de verliezers van Roda JC de tweehonderd meegereisde en hevig teleurgestelde fans nauwelijks onder ogen te komen. De trainer, Darije Kalezic, moet de hele avond als één grote vernedering hebben beleefd.

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.