Defensie MVV staat als huis

Print
Defensie MVV staat als huis

Trainer Ron Elsen op de bank bij MVV Afbeelding: Bas Quaedvlieg

En opnieuw houdt MVV het doel schoon. Voor de derde wedstrijd op rij incasseren de Maastrichtenaren geen tegendoelpunt. Omdat het zelf ook niet scoorde, eindigde de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles zoals die begon: 0-0.

Sinds in het hart van de MVV-defensie Limburgs weer de voertaal is, blijkt scoren voor welke tegenstander dan ook een loodzware opgave. Het huren van Daryl Werker van Roda JC blijkt een gouden zet. De uit Mechelen afkomstige no-nonsense verdediger trof in Maastricht Kjell Knops uit Wijlre. De Heuvelland-dorpjes liggen beide in de gemeente Gulpen-Wittem en hemelsbreed vijf kilometer van elkaar vandaan. „Ik kwam Daryl wel eens tegen en we hebben allebei een verleden bij Roda, maar verder kende ik hem niet. Maar het klikte snel als Limburgers onder elkaar. We hebben weinig woorden nodig. Of hij grijpt in of ik doe dat”, zegt Knops. 

MVV verwachtte een lastige avond in Deventer. Dat werd het ook tegen een getergd Go Ahead, dat drie punten moest pakken. De thuisclub maakt een moeizame periode door. Zeker in het eigen verbouwde en uitgebreide stadion maakt de ploeg weinig klaar. Sinds 6 november werd thuis alleen gewonnen van hekkensluiter RKC. 

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.