VVV: weer averij tegen tien

Print
VVV: weer averij tegen tien

Afbeelding: MGL

Lange tijd was enkel de topvijf het doel van VVV. Maar nu de Venlonaren al zo lang direct achter de aanstaande kampioen Sparta op de ranglijst staan, wil Maurice Steijn ook als tweede eindigen. In dat opzicht kwam de 2-2 op bezoek bij Jong Ajax bijzonder slecht uit.

VVV en winnen in de hoofdstad; het blijft een lastig verhaal. Er zijn kometen die vaker de aarde scheren dan dat de Venlonaren in Amsterdam aan het langste eind trekken. In 1974 gebeurde het voor het laatst, nota bene tegen de Volewijckers. Tegen Ajax lukte het sindsdien nooit. En ook tegen de Godenkleinzonen, Jong Ajax, slaagde VVV er gisteravond ook bij de derde poging niet in. 

En dus slonk de voorsprong op naaste achtervolgers FC Eindhoven en NAC voor de tweede week op rij. Omdat VVV, tot voor kort in defensief opzicht de beste ploeg van de eerste divisie, voor de tweede week op rij in overtal een doelpunt moest incasseren. 

In totaal moest Jordy Deckers in de laatste drie duels liefst zeven keer ‘vissen’. VVV-onwaardige rapportcijfers wanneer je de rest van het seizoen in ogenschouw neemt. „Ook vanavond hier weer, we grijpen gewoon verdedigend niet in. 
We staan erbij en kijken ernaar”, baalde gelegenheidsaanvoerder Gianluca Nijholt van de twee doelpunten van Richairo Zivkovic. 

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.