Puntje dankzij reflexen Kaya

Print
Puntje dankzij reflexen Kaya

Afbeelding: Ermindo Armino

Met veel pijn en moeite pakte Fortuna Sittard een punt bij nummer laatst RKC: 1-1. Dat was vooral te danken aan de reflexen doelman Ferhat Kaya.

Op de dag dat de negen ton de Sittardse haven binnenvoer en horde één van de reddingsoperatie genomen werd, kon Fortuna ook sportief goede zaken doen. Met RKC trof Fortuna een op papier ideale opponent om voor de derde keer op rij winnend van het veld te stappen. Halverwege leek dat scenario binnen handbereik, maar door de bijzonder matige manier van spelen was er geen enkele basis om met een gerust gevoel aan het tweede bedrijf te beginnen. Dat er na negentig minuten voetbal een 1-1 gelijkspel op het scorebord knipperde was meer geluk dan wijsheid. „Ik ben zwaar teleurgesteld en dan heb ik het niet over het resultaat”, sprak trainer Ben van Dael na afloop. „Laat één ding duidelijk zijn: het punt dat wij hier pakken is er eigenlijk één te veel. We laten vanavond een mooie kans liggen om voor het eerst echt zicht te hebben op een play off-plek.” 

Vrijdagavond was het tijd voor een bijna wonderbaarlijke gebeurtenis in Waalwijk. Fortuna scoorde uit een standaardsituatie. Dit seizoen voltrekt zich keer op keer een schrijnend tafereel als zich een hoekschop of vrije trap in kansrijke positie aandient. 29 wedstrijden onderweg en Fortuna is nog steeds niet in staat structureel een bal gevaarlijk voor het doel te brengen. 

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.