Oud pand, nieuwe functies

Print
Oud pand, nieuwe functies

Funday Market in het voormalig Weerter stadhuis werd gistermiddag drukbezocht. 35 exposanten boden allerlei spullen te koop aan. Van kunst tot ambacht en voedingswaren. Afbeelding: Jeroen Kuit

In het voormalige stadhuis in Weert bruist het van de activiteit. Dat komt niet alleen door de drukbezochte Funday Market. Het pand is in trek bij veel partijen.


Tien jaar lang hebben de initiatiefnemers van Cwartier de tijd om nieuwe huurders te vinden voor het voormalige stadhuis in Weert dat nog altijd eigendom is van de gemeente Weert. Geerd Simonis, John Jacobs en Brian Voesten hebben in minder dan een jaar al voldoende ondernemers, bedrijven en instellingen gevonden om de exploitatiekosten die jaarlijks rond de drie ton liggen terug te verdienen. „Dat is althans de verwachting. De jaarrekening moet nog worden opgemaakt. 
Maar het is waar, we hadden de eerste twee jaar een negatief resultaat verwacht. Dat is er niet, integendeel”, zegt Brian Voesten. Het driemanschap achter Cwartier is verbaasd over de animo voor hun pand. Instellingen als Veilig Verkeer Nederland, Punt Welzijn en Jeugdzorg hebben een plekje gevonden en met Rick-cultuuronderwiuijs en Perron C wordt onderhandeld over vestiging. Daarnaast zijn ruim vijftien ondernemers actief in het voormalig stadhuis aan de Beekstraat. Van shiatsumasseur tot tatoeëerder en van makelaar tot kunstenares.

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.