Groeibriljantje aan de Maas

Print
Groeibriljantje aan de Maas

De werkzaamheden aan de nieuwe cruiseterminal in Roermond vorderen gestaag. De haven is volgens planning in april klaar. Afbeelding: John Peters

De gemeente Roermond en de VVV Midden-Limburg zetten met het gereedkomen van de cruiseterminal in Roermond in op meer inkomsten voor stad en regio.

Op de internationale toerismebeurs ITB in Berlijn, de grootste in zijn soort in Europa, was de stand van de VVV Midden-Limburg opvallend aanwezig. De afgelopen week werd daar onder andere de toeristische speerpunt riviercruise gepromoot. Met het gereedkomen van de cruiseterminal in Roermond begin april, gefinancierd door gemeente en provincie met een investering van 1,4 miljoen euro, hopen stad en regio op een verdubbeling van het aantal cruiseschepen dat aanmeert in de bisschopsstad. 

In 2015 was dat aantal nog dertig. De grootste schepen hebben meer dan honderd passagiers aan boord. Volgens internationale cijfers en deskundigen in de branche mogen stad en regio inderdaad hopen op een groeiende belangstelling voor riviercruises. Het oubollige imago wordt gestaag afgeworpen. Toegegeven, de gemiddelde leeftijd van passagiers ligt nog altijd rond de vijftig jaar, maar binnen het aanbod van rederijen en touroperators is steeds meer vraag naar nieuwe mogelijkheden. 

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.