MVV houdt versterkte beloften in toom

Print
MVV houdt versterkte beloften in toom

Afbeelding: Logo

Voor de derde keer in korte tijd eindigde een wedstrijd van MVV in 0-0. Gisteravond was ook een versterkt Jong Ajax niet bij machte de Maastrichtse muur te slechten.

‘Competitievervalsing’ was de meest gehoorde kreet voorafgaand aan het duel met de Amsterdamse broekies. Mannen die al de nodige wedstrijden in de hoofdmacht speelden als Daley Sinkgraven, Viktor Fischer en Ricardo van Rhijn stonden aan de aftrap. Thulani Serero viel in de warming-up geblesseerd uit, dat viel dan weer mee.

Het is de makke van een maandagavondwedstrijd tegen een beloftenteam. Spelers die zondags niet in actie komen, mogen dan opdraven bij het tweede elftal. Troost in die gevallen is de beperkte animo bij de sterren, die op een koude doordeweekse avond in De Geusselt niet het onderste uit de kan halen. Maar toch: „Een halve speler van Jong Ajax is het totale budget van MVV”, aldus trainer Ron Elsen.

Op het veld was dat terug te zien in de snelheid van spelen. Maar waar FC Dordrecht onlangs door de jonkies nog van alle kanten voorbij werd gelopen, speelde MVV gegroepeerd genoeg om het tempo uit het spel te halen. Ajax moest de bal te lang rondspelen om een opening te vinden. Deens international Fischer werd door de sterk acterende Shermar Martina (officieel nog A-junior) onschadelijk gemaakt, aan de andere kant werd Robert Muric tegenover Hawbir Moustafa eveneens zelden gevaarlijk.

Santiago Palacios was dat wel voor MVV. Al heel vroeg in de wedstrijd kopte hij de bal ogenschijnlijk zuiver in de benedenhoek, maar doelman André Onana redde katachtig. 
De enige keer dat MVV de adem inhield, was toen Sam Hendriks alleen door mocht richting Jo Coppens. Maar de goalie bewees zijn goede vorm van de laatste weken en won de tweestrijd.

Indrukwekkend was het eerbetoon aan ras-supporter Vincent Gordijn

Na een weekeinde waarin een confrontatie tussen Roda JC- en MVV-fans het nieuws beheerste, liet de Maastrichtse aanhang zich in de 51ste minuut van de beste kant zien. Indrukwekkend was het eerbetoon aan ras-supporter Vincent Gordijn, ‘Vince’ voor zijn voetbalvrienden. Hij overleed vorige week op 51-jarige leeftijd plotseling en op zijn crematie waren zo’n duizend man aanwezig. Een groot applaus, vlagvertoon, strakgetrokken sjaals, ‘You’ll never walk alone’ en flikkersterretjes. Over het stoeltje waar Gordijn altijd zat, was een spandoek gedrapeerd, geflankeerd door noveenkaarsen.

Het was het hoogtepunt van het tweede bedrijf tot twintig minuten voor tijd Frenkie de Jong namens Ajax op de lat stiftte. MVV kon in het restant nog een paar keer gevaarlijk worden. Kjell Knops leek uit een hoekschop de 1-0 te maken, maar mikte naast. Ook tegen het versterkte Jong Ajax hield MVV het doel schoon, nu al voor het vierde duel op rij. Voor de derde keer in korte tijd eindigde een wedstrijd van de Maastrichtenaren in 0-0. De verdedigende speelwijze levert resultaat op, maar de play-offs komen pas echt dichtbij als MVV gaat scoren.