‘Winkelpand V&D snel gevuld’

Print
‘Winkelpand V&D snel gevuld’

Het sinds kort leegstaande pand van V&D in de Grote Staat. Volgens de gemeente zijn er meerdere bedrijven die het willen huren. Afbeelding: Loraine Bodewes

Het pand waarin het failliete warenhuis Vroom en Dreesmann gehuisvest was in de Grote Staat in Maastricht, zal eind dit jaar gevuld zijn met nieuwe huurders of één grote partij. Dat meldt de gemeente.

Het stadsbestuur claimt in contact te staan met pandeigenaar IEF Capital, die actief op zoek is naar een nieuwe invulling van het gebouw in Maastrichts bekendste winkelstraat. 
‘Er zijn meerdere bedrijven die hun belangstelling kenbaar hebben gemaakt’, schrijven de wethouders John Aarts (VVD, Economie) en André Willems (Seniorenpartij Maastricht, Sociale Zaken en Ouderenbeleid) aan de SPM-raadsleden Gea van Loo en Ed Sabel, die vragen hadden gesteld over de recente faillissementen van winkelformules als V&D, Scapino en Macintosh. 

Volgens de wethouders is het mogelijk dat het V&D-pand (10.000 vierkante meter winkeloppervlak) afhankelijk van de vraag in kleinere oppervlaktes zal worden gesplitst. ‘Men hoopt het pand in het vierde kwartaal weer gevuld te hebben’, aldus de wethouders. 

 

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.

 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje