MVV-goalie verbaasd over record

Print
MVV-goalie verbaasd over record

MVV keeper Jo Coppens voorkomt een treffer. Afbeelding: Marcel Bonte/Pro Shots

Met drie voetbalvrije weken in het verschiet, boekte MVV gisteren een belangrijke overwinning in Groesbeek. Achilles’29 werd met 2-1 verslagen.

Met gefronste wenkbrauwen kijkt hij op. Wat MVV-keeper Jo Coppens hoort, is totaal nieuw voor hem. ‘Welk record?’, zie je hem denken. Nou, dat van de doelman die dit seizoen in de eerste divisie de langste reeks zonder tegendoelpunt neerzette. Tegen Achilles’29 had hij nog 51 minuten nodig. Hij haalde het tot de 88ste en dus is het record van VVV-goalie Jordy Deckers (437 minuten) ruimschoots gesneuveld. Coppens hoefde 475 minuten niet te vissen. „Mijn moeder houdt een plakboek bij”, vertelt de bescheiden Belg. „Met zulke zaken houd ik me niet bezig. Maar dit wist ook mijn moeder niet”, lacht hij. 

Coppens vermoedt dat hij het nog wat langer had kunnen uithouden, als MVV het duel gewoon met elf spelers was geëindigd. Shermar Martina kreeg twee keer geel en moest na 69 minuten inrukken. Tot dat moment kwamen de Maastrichtenaren geen enkel moment in gevaar. Na de veldverwijzing moest de ploeg wat vaker terug, wat uiteindelijk leidde tot de aansluitingstreffer vlak voor tijd door Freek Thoone, die de bal fraai en onhoudbaar achter Coppens krulde. Er zijn zuurdere manieren denkbaar om aan het einde van een recordreeks te komen. In Groesbeek kwam MVV in een amateuristische ambiance terecht. Een tuffende tractor ploegde de akker van buurman de boer om en het had er alle schijn van dat de machine per ongeluk ook het hoofdveld van Achilles had bereden. Op een ouderwets knollenveld was voor hogeschoolvoetbal geen plek. T

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.