Het draait niet alleen maar om Max

Print
Het draait niet alleen maar om Max

De Toro Rosso-coureurs Carlos Sainz (tweede van links) en Max Verstappen (uiterst rechts) afgelopen weekeinde voor de start van de GP van Australië. om MaxNa afloop was er ruis op de lijn van de Italiaanse renstal. Afbeelding: Epa

Na afloop van de GP van Australië was Max Verstappen razend. Op zijn team en stalgenoot Carlos Sainz junior. Maar de Limburger moet zich realiseren dat hij niet het enige talent is dat Toro Rosso koestert.

Bekijk hier een graphic met uitslagen van het F1-seizoen 2016


Het was op een regenachtige maandagmiddag in februari dat Franz Tost in de fabriek van Toro Rosso in het Italiaanse Faenza kort terugblikte op de Formule 1-jaargang 2015. Terugdenkend aan de prestaties van de twee rookies Max Verstappen en Carlos Sainz jr. - op het moment van hun debuut in de koningsklasse 17 en 20 jaar - verscheen er zowaar een lach op het gezicht van de Oostenrijkse teambaas.

Tost roemde de Limburger én Spanjaard. „Beide coureurs hebben mooie dingen laten zien. De meeste aandacht van media en fans ging uit naar Max, omdat hij de jongste rijder ooit in de Formule 1 was. Maar Carlos heeft zeker zoveel indruk gemaakt in zijn eerste seizoen. Allebei reden ze toen al op de limiet”, waren de letterlijke woorden van Tost die maandag in Faenza.

In feite maakte - en maakt - Tost geen onderscheid tussen zijn twee zeer beloftevolle coureurs, hoewel Verstappen in 2015 veel meer punten binnenreed voor de Italiaanse renstal dan Sainz (49 om 18), drie plekken hoger eindigde in de WKstand (twaalfde om vijftiende) en twee vierde plaatsen als beste klasseringen noteerde tegenover één zevende stek voor Sainz. Cijfers liegen nooit. Maar Tost staart zich er niet blind op. Als geen ander beseft hij dat hij met Verstappen en Sainz twee keer goud in handen heeft. Goud met scherpe randjes, dat wel. Want Verstappen en Sainz hebben niet alleen aangetoond snel te zijn, ze hebben ook laten zien een eigen wil te hebben.

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.