Het haar van Wilders

Print
Het haar van Wilders

Afbeelding: MGL

Over het kapsel van Geert Wilders doen veel theorieën de ronde.


Hij zou zijn haar verven om zijn Indische afkomst te verhullen, zegt de een. Het is een uiting van persoonlijke eigenwijsheid, meent de ander. Het hoe en waarom achter het peroxide-hoofd fascineert blijkbaar een hoop mensen. Er zijn duizenden pagina’s over volgeschreven. 

Nu ook de blonde PVV-leider een jaartje ouder wordt, houdt een andere vraag mij bezig: hoelang is hij nog van plan om door te gaan met dat bleken?

Wilders is inmiddels 52. Een leeftijd waarbij de haardos van de meeste mannen nogal wat grijstinten vertoont. Of, in andere gevallen, gewoon weg is. Dat zie ik overigens niet als iets negatiefs. Een grijzend kapsel of sterk wijkende haarlijn past bij de fase van je leven waarin je zit. Het hoort bij het waardig ouder worden. 

Een spoelinkje kan de jeugd rekken, maar wel tot bepaalde hoogte. Lees: bepaalde leeftijd. Daarna krijg je al snel hetWillem van Hanegem- effect: een flitsend kapsel op een perkamenten hoofd. Alsof je neonlichten boven op het Colosseum zet. Dat geldt binnen afzienbare tijd dus ook voor Wilders. 

Hoe zou hij er over tien jaar uitzien als hij onversaagd door blijft bleken? Geconfronteerd met deze mijmering, had collega R. verrassend vlot zijn antwoord paraat: „Zoals Donald Trump.” 

Hij zei het met een knipoog, refererend naar de wonderlijke constructie die de presidentskandidaat op zijn schedel heeft liggen. Maar hoe langer ik erbij stilsta, des te angstaanjagender die gedachte wordt. Dat heeft, voor de goede orde, niks met zijn kapsel te maken. 
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →