Avondje stappen

Print
Avondje stappen

Afbeelding: Archief Media Groep Limburg

Een avondje stappen in de Westelijke Mijnstreek begint in deze plaats, en meer bepaald in deze straat. En het woord uitgaan wordt hier ook letterlijk genomen. Men waait meer buiten uit dan men binnen vertoeft. I

In welke plaat is deze kiek genomen, hoe heette de discotheek en wie herkent de jongeren op deze foto uit augustus 1989?

Reageren kan via kiekvantoen@mgl.nl

Reacties:

Gooooojemörge,
Dit mot de Bios in Bor zeen.
Gr.
Wendy Vaessen

Hoi,
Ik herken Remy Ameling, precies in het midden met het hoofd naar links.
Groeten,
Chris Aubels

Beste regioredactie,
Deze kiek is wel erg eenvoudig,
Het betreft een foto van een van de uitgaansgelegenheden voor jongeren in de regio Sittard, Born, Susteren en Echt.
De Bios aan de Kapelweg in Born.
Tegenwoordig staat hier een supermarkt.
Gezien de datum van de foto (augustus) betekende dit dat het binnen vol en ontzettend warm was en dat de jeugd regelmatig naar buiten ging voor een beetje frisse lucht.
In deze tijd had men nog geen zalen met airconditioning en moest alles gesloten blijven ivm de geluidsoverlast.
Zelf sta ik niet op deze foto omdat ik in die tijd de vaste Discjockey was van de Bios en dat het elk weekend druk was met jeugd tussen de 15 en 30 jaar. Links naast de ingang staat de toenmalige uitbater van de Bios (Leon Gelissen, tegenwoordig van de Auw Pastorie in Born) en rechts staat een van de portiers.
De Bios was in die tijd een ontmoetingsplaats voor alle soorten jeugd van die tijd (Rock, Punk, NewWave, Disco en alle andere stromingen) en waar zelden ruzies of knokpartijen waren, die in andere uitgaansgelegenheden van die tijd toch regelmatig voor kwamen.
Het was een tijd waar ik nog regelmatig aan terug denk en het zou leuk zijn om weer eens met mensen over te praten.
Ik hoop een dat ik een beetje toelichting heb kunnen geven op deze foto en ben benieuwd of er nog meer leuke reacties komen.
Met vriendelijke groet,
Ad Aerts (DJ Adje)
Spaubeek

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen