Misbruik kind was ‘voor ex’

Print
Misbruik kind was ‘voor ex’

Volgens de Simpelveldse zedenverdachte Ricardo G. hebben zijn ex en haar familieleden ‘een verhaal in elkaar gedraaid’. Afbeelding: Rob Klein Goldewijk

Voor de rechtbank in Maastricht is gisteren de zaak tegen Simpelveldenaar Ricardo G. (32) begonnen. „Noem een naam. Zet dit recht!”


Als Ricardo G. (32) de rechtszaal binnenloopt, verstomt het geroezemoes. Geen gehoest of gekuch. Alleen het gezoem van de klimaatcontrole is hoorbaar. 

De Simpelveldenaar oogt gespannen. En niet voor niets. Het Openbaar Ministerie (OM) staat op het punt een waslijst aan verdenkingen tegen G. te presenteren. Stelselmatige verkrachting en mishandeling van zijn ex-partner, misbruik van zijn kinderen en minderjarige familieleden, vervaardigen en bezit van kinderporno. En dat in een periode van vijftien jaar. 

De rechters nemen op de eerste van drie zittingsdagen het dossier door. Scherpe kanttekeningen worden geplaatst bij zogenoemd steunbewijs. Het OM heeft verklaringen van slachtoffers, maar geen medische dossiers. 

Ook eventueel belastende verslagen van gesprekken via Facebook zijn niet veiliggesteld. Die zijn hard nodig om te bewijzen dat G. zijn ex-partner verkrachtte en sloeg, wat tot een miskraam zou hebben geleid. Ook zou zijn ex zoveel klappen en schoppen hebben gekregen dat ze nu een kunstgebit heeft. De Simpelveldenaar noemt dat nonsens. Hij geeft toe agressief te zijn geweest en wel eens ‘tikken’ of een duw uitgedeeld te hebben. 

Volgens Ricardo G. hebben zijn expartner en haar familieleden ‘een verhaal in elkaar gedraaid’. 
Tijdens de zaak wordt duidelijk dat G.’s ex te zien is in een filmpje waarin ze seksuele handelingen verricht met hun kinderen. G. filmt dat en geeft volgens het OM instructies aan de kinderen. De ex en haar minderjarige zus (15) zouden ook een trio hebben gehad met de verdachte. Verder heeft G. volgens het OM ontuchtelijke handelingen verricht bij een 13-jarige nicht. 

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.