Details, allemaal details

Print
Details, allemaal details

Afbeelding: MGL

Een lapdance is een vorm van erotisch amusement waarbij een zittende, volledig geklede man een schaars geklede danseres betaalt om met haar achterwerk zijn schoot te berijden. De terroristen die op 9/11 de vliegtuigen hetWTC en het Pentagon in vlogen, maakten in de weken voordat ze tot hun daden kwamen in nachtclubs gebruik van schootdanseressen. Ze rookten ook en dronken wodka. In een motel waar ze sliepen hingen ze echter wel handdoeken over kitschschilderijen van tropische danseressen.

Ik verzamel dit soort inconsistenties zoals anderen vroeger sigarenbandjes verzamelden. Het zijn altijd de details die zich verzetten tegen de vogelvluchtanalyses. Neem nu Brahim Abdeslam, de broer van Salah. Brahim blies zichzelf op voor het café Comptoir in Parijs, afgelopen november. Hij was het enige slachtoffer van zijn daad. De bomgordel ging te vroeg af, waarschijnlijk door gepruts met de ontsteking, nota bene door een man die elektricien was maar geen zin had om te werken.

Brahim was lui, bleek uit verklaringen van zijn exvrouw. Hij bracht zijn dagen vooral slapend op de bank door. Als hij wakker was, rookte hij joints en luisterde naar hiphop. Hij dronk bier en wodka en baatte een tijdje een café in Molenbeek uit dat werd gesloten wegens handel in drugs. 

Hij had een uitkering. Brahim ging nooit naar de moskee, las geen koran en kranten en wist niets van het nieuws. Hij was niet ongelukkig, aldus zijn ex. Er is een filmpje waarop je hem ziet dansen tijdens een concert van zijn favoriete rapper, Lacrim. Het is opgenomen in een nachtclub aan de sjieke Avenue Louise in Brussel. Brahim flirt met een blondine en heeft een sigaret in zijn hand. Slechts een paar maanden voor Parijs. 
Details. Allemaal details. 

Reageren? j.van.de.beek@mgl.nl