Fortuna zo dichtbij en toch zo ver weg

Print
Fortuna zo dichtbij en toch zo ver weg

Cruciaal moment: de om onduidelijke redenen afgekeurde treffer van Fortunees Ferry de Regt. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Zo dichtbij en toch zo ver weg. Fortuna Sittard zag de seizoensperspectieven gisteravond in blessuretijd op brute wijze gedecimeerd worden. Jong Ajax sloeg ijskoud toe: 1-2.


Verslagenheid en wegwerpgebaren op het veld, rood aangelopen supporters op de tribune. 180 seconden na het verstrijken van de reguliere speeltijd gierden de emoties de pan uit in het Fortuna-stadion. 
De geplande loftuitingen hadden in recordtempo plaatsgemaakt voor boosheid geuit in schuttingtaal. 
Door een rake kopbal van uitblinker Jens van Son in de 33ste minuut koerste Fortuna af op een minimale overwinning. Dat zou volstrekt tegen de verhouding in zijn, want de Ajax-beloften waren de Sittardenaren op vrijwel alle fronten de baas. Dat tot uiting brengen op het scorebord lukte de Amsterdammers echter niet waardoor de Fortuna- zege richting de negentigste minuut steeds realistischer werd. 
Fortuna zou Fortuna niet zijn als een nadelige plotwending tot de mogelijkheden behoorde. Het werd bewaarheid door Robert Muric en invaller Vaclav Cerny, die in de drie minuten extra tijd Ajax alsnog de zege brachten. „Dit is echt om helemaal gek van te worden”, brieste Van Son in de catacomben. „Als je er zo dicht bij bent dan moet iedere bal rond de zestien de tribune in worden geroeid. Ik sta perplex. Dit heb ik nog nooit meegemaakt.We hadden er zo goed voor kunnen staan…” Daar had de Brabander een punt. Door de nederlaag van Almere City had Fortuna de Flevoboys tot op één punt kunnen naderen in de strijd om de laatste periodetitel. 

Nog los van de stand op de ranglijst, waar bij een zege zelfs plek acht weer binnen bereik zou zijn. „Dat realiseer ik me wel”, sprak trainer Ben van Dael. „Hoe ik me voel? Dit is kut met peren."

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.